10 år siden Syd Barrett

10 år siden Syd Barrett

I dag er det 10 år siden vi mistet Roger Keith Barrett, mest kjent som Syd Barrett. En av grunnleggerne av Pink Floyd, bandets første frontfigur, låtskriver, gitarist og hovedvokalist. Og selv om hans musikkarrière var kort på grunn av psykiske problemer og utstrakt misbruk av det narkotiske stoffet LSD, har hans påvirkning på artister fra 1960-tallet og senere generasjoner vært meget stor. Hans bandkollegers senere suksess og hans mystiske forsvinning fra rampelyset har bidratt til at det i starten av det 21. århundre fortsatt er en meget stor interesse rundt Barrett.

Syd Barrett vokste opp i et hjem hvor hans talent for musikk og maling ble oppmuntret. Han oppdaget tidlig rock, men jazz var på denne tiden den mest toneangivende musikksjangeren og tenåringsguttene snek seg inn på den lokale jazzklubben, hvor båndene til kretsen rundt Pink Floyd ble knyttet. Sammen med skolekameraten David Gilmour brukte han all ledig tid på skole og fritid til å øve på gitar.

I denne anledning ønsker jeg å trekke frem det Lars Ramslie skrev i Dagbladet etter Syd Barretts død, Farvel til maskineriet. Syd Barretts astronomiske kontinent. Det anbefales virkelig å lese.

 

,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.