Edward Snowden snakket om overvåking på Nordiske Mediedager

Edward Snowden snakket om overvåking på Nordiske Mediedager

Det var både spennende og interessant å høre Edward Snowden snakke om overvåking og pårengende (spion) programmer, på Nordiske Mediedager i Bergen.

Under samtalen mellom Snowden og Runa Sandvik, mente bl.a. Snowden at forskning viser at slike overvåking og pårengende (spion) programmer ikke stopper terrorisme. Og han kom også med et lite spark til de som argumenterer med at “hvis du ikke har noe å skjule, har du ingenting å frykte”, eller “jeg bryr meg ikke om de ser på meg fordi jeg har ingenting å skjule.” Hvor han mener det er det samme som å si “jeg bryr meg ikke om ytringsfrihet, fordi jeg har ingenting å si.”

Snowden mener “dette er et dypt illiberal konsept og noe som vi har en forpliktelse til å motstå.” (Du kan lese hele samtalen mellom Snowden og Runa Sandvik, her: http://bit.ly/snowden_nmd15 eller se den på YouTube: https://youtu.be/QnnrosfspPg)

snowden

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.